Гімн БДЮТ "Дивоцвіт":


Email FB YT Фото
Головна сторінка Новини Розклад роботи гуртків Національно-патріотичне виховання  Фінансова діяльність ОБЖД Стоп-булінг

Інші навчальні заклади м. Бориспіль

Нацiонально-патрiотичне виховання

« Повернутися до розділу новин "Нацiонально-патрiотичне виховання"

17.11.2022

Народне хореографічне та фольклорно-етнографічне мистецтво в сучасному соціокультурному просторі. Наші здобутки!

Український народ за свою багатовікову історію створив самобутнє національне мистецтво. Хореографія відображає у художньо-естетичних образах національне світосприйняття і як носій національних цінностей є частиною світового культурного простору. Народне хореографічне мистецтво формує національну самосвідомість.

Український фольклор - це справжній "сік" індоєвропейської традиції, нектар світової культури, що увібрав у себе тисячолітню мудрість. Це творчий і духовний спадок, який ми повинні зберегти для нащадків Унікальність і неповторність українського фольклору відображена в обрядових піснях і козацьких думах, танцях, приказках і прислів'ях, народних казках тощо. Це правікова спадщина і духовність, яка навчає мудрості та лікує душу. Вивчаючи фольклор, люди черпають натхнення та життєву силу, спокій, настрій. Це справжній скарб, який необхідно зберігати та передавати з покоління у покоління.

Вихованці БДЮТ «Дивоцвіт» не лише вивчають самобутню Українську культуру і традиції, а й своєю творчістю несуть її в маси.

17 листопада 2020 року вібулося нагородження переможців регіонального туру Всеукраїнського фестивалю "Територія творчості". Вітаємо наші творчі колективи із здобутими перемогами:

  • Володар Гран-прі у номінації «Народне хореографічне мистецтво» – Народний художній колектив хореографічний ансамбль «Радість» (молодша вікова категорія), керівник Хижна І.А.;
  • ІІ місце у номінації «Народне хореографічне мистецтво» – Народний художній колектив хореографічний ансамбль «Радість» (старша вікова категорія), керівник Хижна І.А.;
  • Володар Гран-прі у номінації «Фольклорно-етнографічне вокальне мистецтво» – Діана Киричок, солістка Народного вокального колективу «Веселочка» (старша вікова категорія), керівник Бурчак Ж.І.