Гімн БДЮТ "Дивоцвіт":


Email FB YT Фото
Головна сторінка Новини Моніторинг якості освіти Розклад роботи гуртків Національно-патріотичне виховання  Фінансова діяльність ОБЖД Стоп-булінг

Інші навчальні заклади м. Бориспіль

Нацiонально-патрiотичне виховання

« Повернутися до розділу новин "Нацiонально-патрiотичне виховання"

09.11.2022

День української писемності та мови у БДЮТ «Дивоцвіт»

9 листопада, саме в цей день наша країна святкує День української писемності та мови. Це свято було започатковано Указом президента України № 1241/97 від 6 листопада 1997-го.

Завдяки мові та мисленню суспільство здатне змінювати навколишній світ. Недарма, українську мову називають солов’їною, адже вона багата на епітети та її звучання неймовірне. Безумовно, мова для народу є його скарбницею, живою схованкою людського духу. Рідна мова утворює невидимий зв’язок між усіма поколіннями минулого та майбутнього. Навіть коли українську мову намагалися витіснити, народ завжди зберігав та відстоював право розмовляти своєю мовою. Українські поети, художники, політичні діячі у всі часи намагалися зберегти та популяризувати рідну мову. З року в рік наша мова збирає все більше справжніх прихильників.

Нині, як ніколи кожен Українець розуміє важливість цієї дати, , в новітній історії України слово сприяє об’єднанню людей, готових відстоювати незалежність держави, обороняти та розбудовувати її задля благополуччя майбутніх поколінь.

До Дня української писемності та мови вихованці БДЮТ провели низку онлайн заходів, а саме флешмоб «Карусель поезії», створили тематичну виставку малюнків «Мова моєї творчості» , навіть діти що на час військових дій перебувають за кордоном долучились до флешмобу, в котре нагадуючи, де б вони не були, рідну мову ніколи не забувають. Вихованці гуртків іноземної мови підготували англійські приказки – і їх відповідники українською мовою.

Більше матеріалів можна переглянути за посиланням https://www.facebook.com/groups/bdiutdivotsvit