Гімн БДЮТ "Дивоцвіт":


Email FB YT Фото
Головна сторінка Новини Моніторинг якості освіти Розклад роботи гуртків Національно-патріотичне виховання  Фінансова діяльність ОБЖД Стоп-булінг

Інші навчальні заклади м. Бориспіль

Архів новин БДЮТ

« Повернутися до змісту архіву новин

01.11.2017

«Навчання за кордоном»

Лідери ДГО «Асоціації учнівського самоврядування» організували та провели
1 листопада 2017 року в приміщенні Будинку дитячої та юнацької творчості «Дивоцвіт» Бориспільської міської ради Київської області круглий стіл на тему «Навчання за кордоном».
Даний захід був організований з метою профорієнтації, для кращої обізнаності випускників шкіл щодо вибору майбутнього вишу, професії та країни в якій навчатися.
На заході були присутні гості: Роман Тименко, випускник вищої технічно-економічної школи у м.Ярослав; Ірина Круць, студентка – Суспільної академії наук у м.Варшава.
Ірина та Роман пояснили систему освіти, фінансові питання, якість життя українських студентів, мовний бар'єр та інші питання важливі для майбутніх студентів країни Польща. По завершенні діти мали змогу в індивідуальному порядку дізнатись докладну інформацію щодо вступу у ВНЗ, разом з тим Роман та Ірина запропонували свою допомогу при бажанні вступити до навчального закладу Польщі. А також наголосили на важливості отримання диплому європейського зразка з метою розбудови свого міста та країни України.
Лідери учнівського самоврядування задавали запитання до Ірини та Романа на кшталт:

  1. Як відносяться жителі та студенти Польщі до українських студентів?
  2. Чи отримують наші студенти стипендію, чи взагалі є стипендія в Польщі?
  3. Як здають екзамени на сесії?
  4. Як розвинуте студентське самоврядування? та інші.

А також на захід завітала Тамара Василівна Нестерук, директор Комунального закладу Київської обласної ради «Центру творчості дітей та юнацтва Київщини». Вона наголосила на важливості вибору вищого навчального закладу та пояснила, що наша держава розвивається і прагне до кращого, має чудові заклади з якісним наданням освітніх послуг, а особливо це актуально маючи безвізовий режим та в майбутньому будучи країною в складі Європейського союзу. Звернула увагу на сучасні тенденції коли українські випускники шкіл обираючи навчання за кордоном у різноманітних навчальних закладах, здобувають знання та досвід, дуже часто повертаються на батьківщину щоб розвивати її. Саме такі результати дають змогу вважати наших випускників небайдужими громадянами та справжніми патріотами.