Гімн закладу:


Email FB YT Фото
Головна сторінка Новини Моніторинг якості освіти Розклад роботи гуртків Національно-патріотичне виховання  Фінансова діяльність ОБЖД Стоп-булінг

Інші навчальні заклади м. Бориспіль

Архів новин Бориспільського БДЮТ "Дивоцвіт"

« Повернутися до змісту архіву новин

10.10.2024

Психологиня Ірина Гуржій дає поради

Сьогодні Всесвітній день психічного здоров'я. Психологиня Ірина Гуржій дає поради: «Психічне здоров'я — це стан благополуччя, у якому людина реалізує свої здібності, може протистояти життєвим стресам, продуктивно працювати й робити внесок у свою громаду. Психічне здоров'я є основою благополуччя людини й ефективного функціонування спільноти". Начебто все просто і зрозуміло, та буває по різному. Не завжди є можливість реалізувати свої здібності, протистояти труднощам, виходити зі стресу. Бути корисним близьким і суспільству, триматися на гребені життєвих хвиль, бо все частіше з'являється відчуття цунамі. Зберегти і підтримати психічне здоров'я - надзадача, з якою маємо справлятися!

Отже:

  1. Спілкуйтеся. З рідними, близькими, друзями, розширюйте своє коло взаємодії.
  2. Практикуйте фізичну активність, на свій розсуд і смак. Прислухайтесь до свого тіла і цікавтесь, обов'язково знайдете свій найкращий спорт.
  3. Вчіться, новому, повертайтесь до забутого, відкривайте для себе мови, танці, музикування. Розширюйте горизонти.
  4. Допомагайте іншим. Доброта, щедрість проявлена до оточуючих збільшує кількість життєвих сил. Коли робимо добрі справи відчуваємо себе важливими і хорошими, співчуваючими – підвищується самооцінка.
  5. З повагою ставтеся до своїх думок, почуттів та емоцій. Свідоме ставлення до внутрішнього світу допомагає краще розуміти себе.
  6. Привчайте себе прислухатись до свого тіла, задовольняти його потреби і виконувати забаганки.
Добре ставлення до себе підвищить рівень психічного здоров'я, а отже і жити життя з усіма викликами сьогодення»