Гімн закладу:


Email FB YT Фото
Головна сторінка Новини Моніторинг якості освіти Розклад роботи гуртків Національно-патріотичне виховання  Фінансова діяльність ОБЖД Стоп-булінг

Інші навчальні заклади м. Бориспіль

Архів новин Бориспільського БДЮТ "Дивоцвіт"

« Повернутися до змісту архіву новин

29.08.2024

Літературний вечір "Жінка, війна, любов... життя"

У день пам'яті загиблих захисників України в актовій залі будинку творчості відбувся літературний вечір "Жінка, війна, любов... життя". Читали поезію написану жінками в ХХ та ХІ столітті. Це вірші Олени Теліги, Ірини Жиленко, Катерини Калитко, Мар'яни Савки, Світлани Дідух-Романенко, Ілони Верхівської-Ельтек, Ірини Цілик, Любові Якимчук.

Поезія це щира мова душі, де біль підтримує радість, а тепло латає сердечні рани...

Поетичне слово закарбоване римами відгукується життєвим ритмами, прокладає шлях до емоційного звільнення. Жінка сучасна суголосна з жінками минулих століть. Вона так само зростає, любить, проводжає, народжує, зустрічає. Вона мріє про буденне життя, вона прагне бути достойною чину своїх чоловіків, справлятися попри все, не маючи впевненості в наступній хвилині. Вона чує, що їй треба і вона мусить триматися... от тільки, як і за що? Розлуки, втрати, біженство, тривоги і паніки і посеред всього жевріє надія, що любов таки переможе. Все прожити, пропустити через себе, перезібрати по новому, відшукати загублені сенси і йти жити життя. Кожним подихом стверджуючи своє Я - Є!!!

На вечорі зачитали знакові уривки з книги "Доця" Тамари Горіха-Зерня. Твір, актуальність якого беззаперечна в темі жінка і війна, як не зрадити себе і вижити, зберігши життя. Вечір організувала і провела театральна студія "Рукавичка", керівник Марічка Власова; за участі Наталії Тименко, Лесі Демченко, Анни Міщенко, Ірини Гуржій, хореографки Марії Колупайло, сценографки Олени Бузової.

Дуже дякуємо нашим гостям, за їх співзвучність, щирий відгук і щедрі оплески. Кожен з нас пам'ятає про ціну мирного життя і вишукує перлинки радощів в спільній дії, щоб наближати Перемогу!!